Jak zůstat aktivní i když se zhorší počasí 3. díl

Předešlé dva díly o tom, jak zůstat aktivní i když se zhorší počasí byli o tom, jak zůstat u stejného sportu nebo jak se pustit do sportu, který je podobný tomu letnímu. Dnešní článek bude ale zaměřen docela jinak. Bude o tom, jak se pustit do něčeho zcela nového. I když se podzim nemusí zdát jako optimální doba, myslím, že kdykoli je dobré začít s něčím novým. Je to daleko lepší varianta, než na příštích půl roku na cvičení a sport zanevřít.

Nová aktivita: samostatně

Ačkoli se to může někdy zdát docela stresující, tak se nebojte začít s úplně novou aktivitou sami. Odhoďte obavy z nového místa a z nových lidí a podívejte se na výhody tohoto kroku. Rozhodli jsme se pokračovat ve cvičení. To prospívá Vašemu tělu, srdci, zažívání i mysli. Pro začátek je dobré vědět, proč vlastně začínáte a tyto důvody Vám pomohou vytrvat.

Jistě přijít na nové místo je trochu stresující, ale za krátkou dobu si zvyknete a nebude Vám připadat, že jste tam noví. Nezapomeňte na to, že ostatní většinou mají dost starostí sami se sebou a rozhodně nebudou posuzovat, co máte na sobě nebo jak cvičíte. A i když budou, tak do hoďte za hlavu. Za své hodnocení většinou schovávají vlastní pocity a nízko sebedůvěru.

Tak teď už jsme v bodě, kdy jste se rozhodli začít a odhodili jste špatný pocit z toho přijít někam poprvé a setkat se s novými lidmi. Takže je na čase přikročit k tomu, co byste mohli právě tento podzim nově vyzkoušet. Možnosti jsou jistě daleko otevřenější, než uvádím v tomto článku. Možná si některou činnost z níže uvedených vyberete nebo možná budete hledat dál. Ať už to bude jakkoli, držím Vám palce do zdolávání nového zájmu.

V nabídnutých možnostech jsem se rozhodla zkombinovat varianty, při kterých můžete být zcela sami a také cvičení, při kterých se setkáte s ostatními (ale ve výsledku cvičíte spíše sami). Je jen na Vás jaké máte preference.

 

Plogging

Švédský trend ve cvičení, ve kterém najdete prvky udržitelnosti. Navíc při něm budete na čerstvém vzduchu. Ale o co se vlastně jedná? Plogging je vlastně běh nebo pěší turistika, při kterém sbíráte odpadky. Není na tom nic divného. Vyražte do místního parku nebo lesa, připravte si tašku na sběr odpadků a vyražte. Budete v pohybu a navíc uděláte něco pro své okolí.

YDPO5638

Procházky

I procházka každý den nebo několikrát do týdne je dobrý způsob cvičení. Hlavně tehdy, kdy jste ve stresu, unavení a hlavou Vám běhá spousta myšlenek. V takovém případě Vaše tělo reaguje na náročnější cvičení jako na stres. Pobyt v posilovně Vaše tělo ještě více vyčerpá, vyprovokuje záplavu stresových hormonů a bude si ještě více chránit své tukové zásoby. Zvolte raději lehkou procházku, na které si řeknete, že doma necháte všechny potíže a pokusíte se být více v přítomnosti. Všímejte si svého okolí, cesty, stromů, lidí i sebe a svého dechu.

IMG_3203

Plavání

Plavání je fajn varianta i pro studenější měsíce. Navíc si většinou musíte koupit permanentku (nebo je to prostě výhodnější), a tak máte jeden vnější motiv, proč se do bazénu vrátit. Plavání dostává do hry velké množství svalů a také při rychlejším plavání trénujete srdíčko i plíce. A taky. Komu se skvěle nespíš po hodince strávené plaváním?

person swimming in body of water

Kundalini Yoga

Kundalini yoga je jóga o něco jiná než znáte z instagramových výzev. Jedná se o směs cvičení, manter, práce s energií a meditace. Zapracujete na svém těle, mysli a duši a i když se lekce může zdát ze začátku zvláštní, dejte tomu alespoň šanci. Jak vypadá taková kundalini hodina se můžete podívat tady a nebo si přečíst více zde.

person rolling green gym mat